.

Hrdina roku

Plná mezipamět!
Je třeba vymazat cookies a data stránky prohlížeče.

 

Největší hrdina Česka

Každá země má své hrdiny. Hrdina či hrdinka pocházejí z řeckého ἣρως. Hrdina podle wikipedie má obvykle nadlidské schopnosti nebo idealizované charakterové vlastnosti, které mu umožňují chovat se neobyčejně a konat významné skutky („hrdinské skutky“), díky nimž se stane známým a slavným. Ale jak víme, v některých zemích na hrdiny je pohlíženo jinak. Podle sociologické encyklopedie je hrdina – jedinec ten, který vykonal významné a odvážné činy, většinou s nasazením vlastního života, proto je prezentován jako vzor chování. Podle jiného názoru hrdina musí být statečný, odvážný nebo udatný. Zkrátka a jednoduše pojem strach se v jeho slovníku rozhodně nevyskytuje. Prostě hrdina je člověk, který se zachoval hrdinsky. Na hrdinství lze pohlížet jako na výjimečné chování, které se děje dobrovolně a ve prospěch ostatních lidí, nese značné riziko, zahrnuje oběti a je vykonáváno bez očekávání osobního zisku. Nebo ještě další názor, klasický hrdina je každodenní člověk s mimořádnou kvalitou nebo schopností, o které možná neví. Tak snad už máte hlubší pojem o tom, kdo je hrdinou, nebo dokonce superhrdinou a možná jste jím i vy? Hrdina nemusí, uměl létat, mít červené gumovky a pouštět z očí blesky.

Největší hrdinové

Každá země má tedy své hrdiny, klasické sociologické, animované, filmové a další jiné hrdiny. Malé i velké, skromné, známé či neznámé a pod. Myslíme si, že každá země by své hrdiny měla znát a proto vznikla na našem portálu taro sekce, kategorie, kde můžete pro své hrdiny hlasovat, přidávat je či komentovat. Nebude zde zasahovat, ale věříme, že zde budou skuteční hrdinové a že i pro ně bude nejvíc lidí hlasovat. Nehledě na to, zda jsou živé nebo mrtvé. On mrtvý hrdina, jak byl řečeno v jednom filmu (Robocop) je víc, než hrdina živý.

Hrdinové

Jak už bylo řečeno, napsáno výše, jednou z vlastností hrdiny je skromnost, čili že svůj hrdinský čin, či činy nikde neprezentuje, nedělal je proto, aby byly prezentovány, naopak říká skromně, že by to udělil každý, tak my je je naopak prezentovat budeme a měla by se připojit celá lidská společnost, protože „hrdina“ je také úžasný vzor. A těch kladných vzorů stále více ubývá. Takže sdílejte, dejte vědět ostatním, ať jsou zde skuteční hrdinové, vzory vaší země.

Poslední komentáře

  • Zaneta Kuszova Před 1 týden
    Miuška děkuje za pochvalu :-)

    >> Mia_czech_dog

     
  • Karel123 Před 1 týden
    Super fotka, krásnej úsměv

    >> Mia_czech_dog

     
  • Administrator Admin Administrator Admin Před 3 týdnů
    Lucie Roubíčková ponechána pouze v sekci "zpěvačky"

    >> O projektu

     
  • Administrator Admin Administrator Admin Před 1 měsíc
    Už se Vám to povedlo :-)

    >> Další země

     
  • Tomáš Soukup Před 1 měsíc
    Dobrý den, prosím o přidání klipu Jany P.S. Tudle nudle ...

    >> TOP skupiny ČR

     
  • Tomáš Soukup Před 1 měsíc
    Dobrý den, jak mohu přidat nový videoklip? Předem děkuji za odpověď. T.S.

    >> Další země